Pěstované odrůdy révy vinné | Vinařství Mikulášek

Pěstované odrůdy révy vinné

 

Odrůdy bílého vína :

 

Hibernal Víno je podobného charakteru jako Ryzlink rýnský, má jemné sauvignonové tóny, příjemné kyseliny. Odrůda vhodná pro výrobu biovín a k barikování. Charakterové chuťové vlastnosti – zralá broskev, grapefruit, ostatní citrusy, kořenité tóny.

 

Müller Thurgau - Víno je příjemné, s nižšími kyselinami, s muškátovým aroma v pozadí. V chuti při dobré zralosti hroznů lze najít broskev, meruňku, někdy dle ročníku až sauvignonové tóny. Navzdory pověsti fádní odrůdy je víno při redukci výnosu a dosáhnutí vyšší cukernatosti (např. pozdního sběru) kvalitou plně srovnatelné s ostatními odrůdami.

 

Pinot gris - Víno je extraktivní (působí mohutně a plně), s příjemnými kyselinami. Je velmi vhodné k archivaci. Chuť plná, dlouhotrvající, bohatá na extraktivní látky, harmonická, elegantní. Ve vůni i chuti můžeme hledat květinově medové tóny: hrušky (i sušené), fíky, broskve, kandované ovoce, pomeranč, lískové oříšky, mandle, chlebovou kůrku.

Solaris – odrůda je pěstovaná pro výrobu burčáku. Víno je plné, s ovocnými tóny ve vůni i chuti.

 

Kerner Víno má jemné, muškátové a lipové aromatické tóny velmi podobné Ryzlinku rýnskému. V chuti velmi vyrovnané, robustní, s příjemnou dochutí.

 

Ryzlink rýnský - Víno je extraktivní, vysoce kvalitní, s vyšší kyselinou. Charakterem ve vůni jsou medové, lipové tóny, v chuti zralé meruňky a medové tóny.

 

Odrůdy červeného vína:

 

Zweigeltrebe - Víno je při redukované úrodě hroznů plné, harmonické, tmavě červené, s jemnější tříslovinou. Ve vůni je charakterově velmi podobné odrůdě Svatovavřinecké, u zralých vín aromatické tóny borůvek, ostružin a povidel.

 

Sevar -  Víno má zajímavý buket i chuť. Snoubí květinové a ovocné vůně a ve víně lze nalézt tóny lesních plodů – maliny, ostružiny, jahody, rybíz i borůvky. 
Víno je výborné kvality, tmavočervené barvy, jemně až silně aromatického typu s jemnou kyselinkou, která u jižních vín chybí. Výhodou je, že víno dosahuje konzumní zralosti již v prvním roce a vyhovuje moderním trendů v konzumaci mladých svěžích vín.
Při odpovídající technologii je možné dosáhnout tónů přírodně dezertního vína. Sevar se dá zařadit mezi barvířky. Díky všem těmto benefitům je nová odrůda Sevar (zapsaná až od r. 2012) velkým přínosem ve skupině červených vín.

Stolní odrůdy:

 

Chrupka bílá, Lukor, Arkadia

 

 

Buďte první, kdo se dozví co se u nás děje.

Naši partneři: Cestovní kancelář REISTOUR, Znalec vín - encyklopedie

Aeto - výroba internetových stránek, aplikací s marketingovou podporou

region