Mošt | Vinařství Mikulášek

Mošt

Mošt rozvážíme do Karlových Varů a okolí přímo k zákazníkovi před dům. Stačí zaslat SMS na telefon 724481084. Do zprávy napište objednávku + adresu doručení a obratem se Vám ozveme kdy zásilku doručíme. Během moštové sezóny (září-únor) doručujeme zpravidla do 2-4 dní.

 

Rozvoz moštu do Chomutova je možný již při objednání 4ks 5l Bag-in-box. Dodání do druhého dne. Stačí zaslat SMS na telefon 724481084. Do zprávy napište objednávku + adresu doručení.

Jak se mošt vyrábí ?

 

Základem jsou zdravá a nenahnilá jablka. Ta se důkladně umyjí, nasypou do drtiče, kde se zpracují na kaši a ta se nalije do lisu. Po vylisování putuje šťáva do nerezové nádrže, kde si chvilku odpočine a usadí se nežádoucí kaly vzniklé lisováním. Potom je mošt dopraven do nerezových hrnců, kde je po dobu 20 minut zahříván na teplotu 78 °C, čímž se zajistí dostatečná pasterizace. Nakonec se horká tekutina stočí do systému bag-in-box a nechá se vychladnout. Takto vyrobený mošt si uchová své vlastnosti min. 6 měsíců. Doba spotřeby od otevření bag-in-boxu v lednici je 3 týdny. 

 

Vliv jablečného moštu na lidské zdraví...

 

S trochou nadsázky se dá říct, že jablečný mošt je učiněný elixír zdraví. Jablka a jablečný mošt jsou plné prospěšných látek. Jedná se hlavně o vitamíny, fenolové kyseliny, flavanoidy, pektin a minerální látky. Všechny tyto látky působí jako prevence proti mnohým chorobám. Jablečný mošt chrání tělo před infarktem, mrtvicí nebo nádory. Přírodní cukr obsažený v moštu je vhodný i pro diabetiky, protože má příznivý poměr fruktózy, glukózy a sacharózy. Cukr se rychle dostává do krve a je zdrojem potřebné energie, proto je jablečný mošt vhodným osvěžením při vyčerpání a únavě. Také vysoký obsah vody a minerálních látek napomáhá celkovému oživení organismu. Jablečný mošt podporuje efektivnější činnost ledvin, které vyloučí větší množství kyseliny močové, což slouží k prevenci záchvatům dny. Dále pak jeho konzumace přispívá k úpravě zažívání. Má protizánětlivý účinek při revmatických onemocněních a příznivý vliv na pokožku.

Doporučujeme shlédnout VIDEO(link is external)(link is external) natočené časopisem D-test, ve kterém si vzali do hledáčku výrobu moštů a džusů. Pečlivě sledujte hodnoty obsahu toxického Patulinu, který obsahuje mošt, vyrábí-li se z nahnilých jablek. Dle legislativy je pro dospělého člověka maximální povolená hodnota Patulinu 50 μg na 1 kg. Pro dítě je jeho hraniční hodnota 10 μg na 1 kg šťávy.

Překročení denního limitu obsahu toxinu patulinu při koncentraci 35 μg/kg je pro dítě 170 ml moštu a pro dospělého 0,75 l moštu.

Přikládáme k nahlédnutí rozbor chemické laboratoře zhotovený pro Vičické vinařství Mikulášek. Kompletní zprávu naleznete zde a vyhodnocení výsledků zde. Z rozboru je patrné že obsah Patulinu v našem moštu je pouhých 1,3 μg na 1 kg.

 

Obsah vitaminu C je 7,7 mg na 1 litr.

 

 

 

Buďte první, kdo se dozví co se u nás děje.

Naši partneři: Cestovní kancelář REISTOUR, Znalec vín - encyklopedie

Aeto - výroba internetových stránek, aplikací s marketingovou podporou

region