Popis vína:
Vůně se vyznačuje tóny listu černého rybízu a citrusů. Chuť je dlouhotrvající s pikantní kyselinou. Dochuť připomíná grapefruitový kompot. Celkově jde o svěží víno s citrusovými tóny a dlouhým závěrem.
Víno vzniklo pomocí metody řízeného kvašení v nerezových nádobách a bylo fermentováno spontánně, tj. divoce. Jedná se o tradiční metodu výroby, kde není používáno ušlechtilých kmenů kvasinek. Namísto toho využíváme kvasinky, které se přirozeně nacházejí ve slupce hroznů. Tato forma fermentace lépe odráží místo původu vína a zdůrazňuje jedinečnost našich vín.
V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy, ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní, následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu, abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru.
Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny, zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů.
Při výrobě našich vín se zcela vyhýbáme používání jakýchkoli dalších přídatných látek, kterých je na trhu nepřeberně. Tyto látky jsou často využívány k dobarvení, obohacování chuti a vůně nebo ke kyselosti a slazení vín. V našich vínech určitě nenajdete žádné takové prvky.
O historii, pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https://www.vinomapa.cz/vino-hibernal/
Hodnocení na webu mojelahve.cz - HIBERNAL polosladké 2020
Kategorie: | Polosladké |
---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.