Rinot natural suché 2020

zlata_medaile_2022

České zemské víno - suché

Cukernatost při sběru - 22° (pozdní sběr)

Zbytkový cukr - 0,2g

Kyselina - 5,3g

Alkohol - 13,5%

Objem - 0,75l

č.š. - 07/20

1634725896-piktogramy

Barva opalizující, medová. Ve vůni se zprvu objevuje jemné koňakové aroma, následuje svěží pomeranč s kandovanou kůrou. Chuť jemně likérová se svěžím červeným pomerančem. Tělnatý střed opanuje chuť připomínající domácí pomerančový džus (samo včetně kůry) a závěr doplní pikantní kořenitý vjem po růžovém pepři.
Mnohovstevnatost a vyšší alkohol tohoto naturálu umožňuje, jej ucucávat jak v malých doušcích při pokojové teplotě, tak i na ledu, jako osvěžující long drink s kouskem sladkého pomeranče a lehce říznutý šumivkou.  

 

250 Kč
Momentálně nedostupné (26 ks)

Ponecháno 6 týdnů na slupkách. V dubovém sudu si víno poleželo 9 měsíců. Následně 6 měsíců sedimentovalo v nerezové nádobě. 

Výroba tohoto vína prošla unikátní metodou SUR LIE - Battonage v dubovém sudu. Na rozdíl od běžných postupů bylo fermentováno spontánně, což znamená divoce, bez použití ušlechtilých kmenů kvasinek. Tento původní přístup k výrobě vína vylučuje použití umělých kvasinek a spoléhá na ty přirozeně se vyskytující ve slupce bobulí. Tato metoda fermentace více reflektuje konkrétní místo vzniku a zdůrazňuje jedinečný charakter našich vín.

A co to znamená SUR LIE - Battonage? Pokud vám toto termínu nic neříká, nezoufejte! Je to podrobně popsáno zde: https://www.vinovnici.cz/clanek/105-sur-lie. Tento článek vám poskytne komplexní a srozumitelný pohled na tuto zajímavou metodu, kterou uplatňujeme při výrobě našich vín.

V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy, ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní, následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu, abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru.

Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny, zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů.

Při výrobě našich vín se zcela vyhýbáme používání jakýchkoli dalších přídatných látek, kterých je na trhu nepřeberně. Tyto látky jsou často využívány k dobarvení, obohacování chuti a vůně nebo ke kyselosti a slazení vín. V našich vínech určitě nenajdete žádné takové prvky.

O historii, pěstování a charakteristice této odrůdy se dočtete na webu - https://cs.wikipedia.org/wiki/Rinot

Hodnocení na webu mojelahve.cz - RINOT NATURAL suché 2020

 

Kategorie: Vyprodáno

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu