Víno vzniklo pomocí metody řízeného kvašení v nerezových nádobách a bylo fermentováno spontánně, tj. divoce. Jedná se o tradiční metodu výroby, kde není používáno ušlechtilých kmenů kvasinek. Namísto toho využíváme kvasinky, které se přirozeně nacházejí ve slupce hroznů. Tato forma fermentace lépe odráží místo původu vína a zdůrazňuje jedinečnost našich vín.
V našem vinohradu klademe důraz na minimalizaci používání chemických postřiků. Pro kontrolu plevelů nepoužíváme herbicidy, ale uplatňujeme mechanické okopávání. I když to není vždy stoprocentně efektivní, následně se vracíme k tradičnímu postupu a ručně dokončujeme odstranění zbývajících plevelů pomocí motyky. Sekání trávy provádíme v co nejodkladnějším termínu, abychom poskytli přírodě příležitost rozvinout svou flóru.
Keře révy pravidelně provzdušňujeme a ořezáváme ručně. Stejným způsobem postupujeme i při sběru hroznů na podzim. Tato ruční práce nám umožňuje pečlivě vybírat hrozny, zachovávat nejvyšší kvalitu surovin pro výrobu našich vín a vyhýbat se sklizni nevhodných hroznů.
Při výrobě našich vín se zcela vyhýbáme používání jakýchkoli dalších přídatných látek, kterých je na trhu nepřeberně. Tyto látky jsou často využívány k dobarvení, obohacování chuti a vůně nebo ke kyselosti a slazení vín. V našich vínech určitě nenajdete žádné takové prvky.
Popis vína:
Barva tohoto vína je intenzivní, plná a připomíná odstíny malin. Ovocná vůně s tóny lesních plodů vytváří lákavý a svěží aromatický zážitek. V chuti je víno vyvážené, komplexní, a nabízí dojem zralých jahod, malin a brusinek s nádechem smetany.
Závěr vína obstarává decentní, dobře zakomponovaná tříslovinka, což poskytuje harmonický a strukturovaný dojem. Mohutnější projev tohoto roséčka mu umožňuje být skvělým společníkem i při chladnějších dnech a večerech. Celkově jde o víno, které láká intenzivní barvou, ovocnou vůní a vyváženou, komplexní chutí, což ho činí atraktivním a výjimečným v každé situaci.
Kategorie: | Růžové |
---|